Raha teenimine internetis partnerprogrammi abil.

Mis asi see partnerprogramm on?


Lühidalt öeldes, partnerprogramm (ingl. keeles affiliate program või partner program) on üks strateegia, kuidas sellised online hiiglased, nagu Amazon, eBay ja teised interneti teel kaupasid ja teenuseid müüvad ettevõtted said kiiresti ja suurte kasumitega laieneda üle kogu maailma, kusjuures eriline eelis selle juures on see, et selline ettevõte kasv on tunduvalt odavam, kui turustada oma veebipoode või teenuseid kasutades tavapäraseid turustamise meetodeid. Asja iva on selles, et tavalised inimesed, nagu mina ja teie teevad turustamise nende eest ära, kuid mitte tasuta. Need firmad maksavad nende lihtsate inimeste töö eest teatud protsendi toote hinnast. Need protsendid varieeruvad päris suuresti, olles vahemikus paar protsenti kuni 75%, mõnede puhul isegi 100%.

Toon lihtsa näite. Oletame, et keegi Jaan Jalakas on liitunud Amazoni parterprogrammiga ja ta on valinud teenida raha internetis turustades ja müües LED telereid. Oletame, et sellel Jaanil õnnestus oma tegevuse tõttu (oletame kirjeldades seda telerit oma blogis) mõjutada kedagi ostma seda telerit just Amazoni veebipoes, sest hind tundus atraktiivne olema. Klikake järgmisele lingile: Samsung UE46ES5700 117 cm (46 Zoll) LED-Backlight-Fernseher, Energieeffizienzklasse A+ (Full-HD, 100Hz CMR, DVB-T/C/S2) schwarz . Jaani strateegia antud juhul ongi kirjutada tooteid tutvustavaid ülevaateid ja lisada eelpool näidatud sarnaseid linke. Selle postituse kirjutamise hetkel maksis see teler 609€. Amazon tasub parteritele alates 5% toote maksumusest, mis võib kasvada üle 10%, olenevalt sellest, mitu müüki partner on antud kuu jooksul juba teinud. Oletame see oli Jaani 1. müük. Sellisel juhul jaani puhas teenitud summa on 30,45€, mis kantakse tema pangakontole otse, või pangatseki abil.
Nagu näete, põhimõte on lihtne. Muidugi on tunduvalt tulusamaid partnerprogramme, aga seda juba digitaalsete toodete nagu e-raamatud, tarkvara, online teenused jne puhul. Kujutage ette, kui teile makstakse 75% toote hinnast. Üks populaarsemaid selliseid partnerprogramme on ClickBank. Kusjuures taoliste programmide puhul on kõige lihtsam saavutada tulusid, mis ulatuvad kümnetesse tuhandetesse Eurodesse. Vaadake minu teenitud tulud Amazoni partnerprogrammi abil selle blogi esimeses postituses: Raha teenimine Internetis - müüt või reaalsus?

Siinkohal tahaks märkida, et Amazoni EL riikidele mõeldud veebipoodide partnerprogrammide puhul tehakse ülekanded otse sinu pangakontole (sul tuleb seadetes ära näidata oma pangakonto IBAN ja BIC). Ülekanne toimub 60 päeva pärast ostu päeva. See on tingitud sellest, et ostjatel on õigus toode tagastada, kui neile see mingil põhjusel ei meeldinud. Kui need 60 päeva on möödunud, siis kantakse sinu teenitud raha lihtsalt kontole. USA, Canada ja teiste riikide puhul saadetakse pangatšekk, millega tuleb minna panka. Pank töötleb seda tehingud veel 3-5 nädalat.

Niimodi see töötab. Kui kellegil on küsimuse, võtke aga julgelt minuga ühendust.


2 kommentaari:

  1. Aga kustkohast neid tooteid võtta. Pean ostma hunniku tooteid ja siis hakkan nendest blogima vms ?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Partnerprogrammide puhul ei ole vaja tooteid välja osta või tellida. Sinu ülesanne on spetsiaalse sinu nimega seotud veebiviite abil saata potentsiaalseid ostjaid partnerprogrammide lehele (turundus). Kui inimesed sooritavad ostu, siis sina saad (ClickBank'i puhul kuni 75%, Amazon'i puhul vist kuni 15%) toote hinnast endale. See on tõsine raha teenimise võimalus internetis. Parimad teenivad kümneid tuhandeid kuus. Kõige raskem osa selle asja juures on selgeks õppida internetiturundus.

      Kustuta

Kui Sinul on tekkinud küsimusi, siis võid neid julgelt küsida siin. Vastan Sulle niipea kui võimalik.