Raha teenimine internetis - alustame lihtsamast!

Raha teenimine internetis
Usud või mitte, kuid internetis on mitu erinevat võimalust täiesti seaduslikult raha teenida. Ei, siin pole jutt mingist börsil või pokkeri mängimisest internetis. Räägin võimalusest raha teenida ilma mingite rahaliste investeeringuteta ja eriliste oskusteta. Pole vaja ka midagi osta, vaid lihtsalt olla sina ise.

Maailmas üks laialt levinumaid viise raha teenimiseks internetis on ajaveebi (blogi) pidamine ja sellel mõne reklaamivõrgustiku reklaami näitamine oma ajaveebis. Konkreetne näide? See veebileht, mida hetkel loed, on ajaveeb, mis sellisel viisil teenib minule lisatulu. Põhjus, miks ma alustasin just sellest variandist on see, et isegi kui sa võõrkeeli ei tea, on sul võimalik teenida raha pidades eesti keelset ajaveebi - teenida täiesti seaduslikult igakuist lisaraha vaid jagades seda, mis sind huvitab, mida tead või millest unistad.

Ajaveebide alustamine ja pidamine on väga lihtne ja täiesti tasuta. Ajaveebide platvorme on mitu, kuid kõige populaarsemad on Blogger.com (mida hetkel kasutan) ja WordPress.com. Ise soovitan Bloggeri platvormi, sest sellega on lihtsam alustada raha teenimist. Täpsemalt - Bloggeri platvormi on vaikimisi integreeritud raha teenimise võimalus Google poolt (Blogger kuulub Google'le). See on käivitatav paari hiirekliki abil.

Märkus: Blogger.com kuulub Google'le. AdSense (reklaami vahendamise partnerprogramm) kuulub samuti Google'ile. Google integreeris need kaks platvormi ning seetõttu on sellisel viisil lisa sissetuleku teenimine internetis sedavõrd lihtne.

NB! Enne kui alustad, peaksid otsustama, mis saab sinu ajaveebi põhiteemaks. Näiteks: retseptid, autod, videomängud, elektroonika, reisimine ... lühidalt, midagi sellist, mis sind huvitab, mille kohta sa saad ja tahad infot jagada, mis sind huvitab. Loe lisaks Millest alustada?

Üks oluline asi veel. Enne kui sa kavatsed saata avalduse liitumiseks Google'i reklaami vahendamise partnerprogrammiga, peaksid sa oma ajaveebi enne alustama, mõnda aega sinna postitama (optimaalne 1-2, võib ka rohkem, korda nädalas) ehk, sul peab juba olema mingi unikaalne ja originaalne sisu. Minul võttis aega selleks ligi 12 postitust. Lisaks peab sinu ajaveeb olema mõnda aega aktiivne (1-3 kuud - sõltuvalt sisust). Selleks, et kiiremini saada Google poolt aktsepteeritud, soovitan alguses postitada tihedamini (postituste suurus peaks olema vähemalt paarsada sõna) ja jääda enamvähem ühe teemaga seotud sisu juurde.

Kui oled juba otsustanud, mille kohta ajaveebi alustada, siis registreeri Blogger.com 'is oma ajaveeb ja hakka "blogima". Mine Blogger.com avalehele ja seal saad kõik juhised. Kui tekib küsimusi, ära karda - küsi minu käest! Lihtsalt lisa kommentaarid sellele artiklile ja ma vastan esimesel võimalusel.

4 kommentaari:

  1. Selline küsimus, et kui pean oma blogi inglise keeles kad ad'id tulevad siiski Eesti omad?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei, sellisel juhul tulevad selle riigi reklaamid (ad'id), millisest riigist külastaja on pärit. Pean mainima,et ingliskeelsetest riikidest tulevad külastajad (lugejad) toovad rohkem sisse, kui Eestist pärit külastajad.

      Kustuta
  2. Tegin reisiblogi kaks aastat ja nüüd umbes aasta pole sinna enam sissekandeid teinud. Paraku on lehekülgede vaatamiste arv siiski päris hea, eelmine kuu 840 vaatamist. Kas sellisele blogile tasub ka Google AdSense peale panna?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ikka tasub seda teha ja soovitan ka värsket sisu regulaarselt lisama hakata. AdSense moodulid peakid olem võimalikult kõrgemal ja võimalusel vasakul pool.

      Kustuta

Kui Sinul on tekkinud küsimusi, siis võid neid julgelt küsida siin. Vastan Sulle niipea kui võimalik.